19 Ocak 2010 Salı

Türksat 3A Frekans Kurulumu




ÇÖZÜM – 1

Uydu Alıcınızın Tarama Alanına Girip Aşağıdaki Değerleri Giriniz.

Frekans: 12.731Mhz
Sembol Oranı: 3333
FEC Değeri: 3/4
Polarizasyon : Vertikal ( Dikey )

Network Tarama Alanını ON yani Açık Yapınız.

Ve Taramayı Başlatınız.Türksat uydusundaki Tüm Kananlar Yeni Frekanslarıyla Uydu Alıcınız Tarafından Taranacaktır ve Size Sadece Kumandadan Kaydetmek Kalacak.Yani Tek Tek Frekans Girmenize Gerek Yok.

ÇÖZÜM – 2

Frekans değişikliği işlemi için çanak anten ayarı gerekmediği için anteninizin konum ayarıyla oynamayınız.

İzleyicilerin TÜRKSAT üzerinden televizyon izleyebilmesi için otomatik tarama işleminin TÜRKSAT prom kanalından yapılması gerekiyor.

1- Ana menüye girebilmek için; uzaktan kumandanızda ‘Menü’ veya ‘ setup ‘ yazan düğmeye basınız .

2- Uydu alıcısı marka modeline göre; ‘Kanal Arama’, ‘Kanal Ekleme” gibi menülerden hangisi beliriyor ise yukarı-aşağı tuşlarıyla “Ok”a basınız.

3- Açılan pencerede yine uydu alıcısının marka modeline göre; ‘Alış Frekansı’ ‘Uydu Frekansı’ seçeneklerinden biri belirecektir. Yukarı-aşağı tuşlarıyla o seçeneğin üstüne gelip kumandada bulunan rakam tuşlarını kullanarak TÜRKSAT Kanalının yeni frekansı olan ‘12731 ‘ değerini girin.

4- Yine aynı pencerede ‘Sembol Oranı’ olacaktır. Yukarı-aşağı tuşlarıyla o seçeneğin üstüne gelip ‘3333′ rakamını girin.

5- Yine aynı pencerede bulunan ‘POL’ şeklinde bir yazının üstüne gelip sonra sağ-sol ok tuşlarıyla ‘V ‘ ya da ‘Dikey’ olacak şekilde değiştirin.

6- Yine aynı yerde bulunan ‘FEC’ değerini değiştirmek için yukarı-aşağı tuşlarını kullanarak o seçeneğin üstüne gelip sonra sağ-sol ok tuşlarıyla ‘3 / 4′ seçilmelidir. Bazı uydu alıcılarında bu değerin girilebileceği bir alan bulunmamaktadır.

7- Son olarak ‘OK’ tuşuna basarak TÜRKSAT Tanıtım Kanalının yeni Uydu parametrelerini kaydetmiş olacaksınız.

8- Eğer bu şekilde de başarılı olamadıysanız bir profesyonelden yardım alabilirsiniz. Uydu kurulum için yaklaşık 10-30 YTL arasında bir ücretle uydu alıcınızı bir uzman yardımıyla ayarlatabilirsiniz.

ÇÖZÜM – 3

1. Ana menüye girebilmek için ; uzaktan kumandanızda ‘ MENÜ ‘ veya ‘ SETUP ‘ yazan düğmeye basınız .

2. Uydu alıcısı marka modeline göre ; ‘ KANAL ARAMA ‘ , ‘ MANUEL ARAMA ‘ , ‘ KANAL EKLEME ‘ , ‘ EL İLE ARAMA ‘ gibi menülerden hangisi beliriyor ise YUKARI – AŞAĞI tuşlarını kullanarak ona gelip ‘ OK ‘ e basınız.

3. Açılan pencerede yine uydu alıcısının marka modeline göre ; ‘ TP FREKANSI ‘ , ‘ ALIŞ FREKANSI ‘ , ‘ FREKANS ‘ , ‘ UYDU FREKANSI ‘ seçeneklerinden biri belirecektir , YUKARI – AŞAĞI tuşlarını kullanarak o seçeneğin üstüne gelip kumandada bulunan rakam tuşlarını kullanarak Türksat Tanıtım Kanalının yeni frekansı olan ‘ 12731 ‘ değerini girin.

4. Yine aynı pencerede ‘ SEMBOL ORANI ‘ yada ‘ SYMBOL RATE ‘ değeri olacaktır. YUKARI – AŞAĞI tuşlarını kullanarak o seçeneğin üstüne gelip kumandada bulunan rakam tuşlarını kullanarak ‘ 3333 ‘ girin..

5. Yine aynı pencerede bulunan ve ‘ POLARIZASYON ‘ yada ‘ POL ‘ şeklinde bir yazı olacaktır. YUKARI – AŞAĞI tuşlarını kullanarak o seçeneğin üstüne gelip sonra SAĞ – SOL ok tuşlarıyla ‘ V ‘ , ‘ VERTICAL ‘ yada ‘ DİKEY’ olacak şekilde değiştirin.

6. Yine aynı yerde bulunan ‘ FEC ‘ değerini değiştirmek için YUKARI – AŞAĞI tuşlarını kullanarak o seçeneğin üstüne gelip sonra SAĞ – SOL ok tuşlarıyla ‘ 3 / 4 ‘ seçilmelidir. Bazı uydu alıcılarında bu değerin girilebileceği bir alan bulunmamaktadır. Bu durumda bu değerin girilmesine gerek yoktur.

7. Son olarak ‘ OK ‘ tuşuna basarak Türksat Tanıtım Kanalının yeni Uydu parametrelerini kaydetmiş olacaksınız. Yüklemeyi tamamlayabilmek için ; önce aynı yerde bulunan ‘ NETWORK SEARCH ‘ yada ‘ ŞEBEKE ARAMA ‘ seçeneği ‘ ON ‘ yada ‘ AÇIK ‘ yapıldıktan sonra Uydu Alıcısı marka modeline göre değişen ‘ ARAMA BAŞLAT ‘ yada ‘ TP ARA ‘ seçeneğinin üstüne gelerek arama işlemi başlatmanız gerekmektedir.

8. Arama işlemi tamamlandıktan sonra Uydu Alıcısı yeni aranan kanalı kanal listesinin en sonuna kaydedecektir.

ÇÖZÜM – 4

Uydu Alıcınızın Markası Next YE-2000X Serisi Olsun.Ki Neredeyse Tüm Nextlerde Sıralama Aynıdır.

Sırasıyla Aşağıdaki İşlemleri Yapalım.

Kumandadan Menü / Otomatik Tarama / Şifre İsterse ( 8503 )

Uydu : Turksat1C Seçiyoruz.
Transponder : 12731/3333/V Seçiyoruz.
Skew : 0
Motor Ayarı : Yok
Arama Tipi : Tüm Seçelim.
Network Tarama : ON yapıyoruz.Bu Kısım En Önemlisi , Eğer OFF seçilirse Yeni Kanalları Bulmaz.
Link Tarama : OFF

Next Super Plus Serisi ise ( Next Super Plus CX ; Next Super Plus CIS ; Next 2000 HD TV vs..)

Kumandadan Menü / Otomatik Tarama Tıklıyoruz.

Tarama Şekli : Tek uyduyu seçiyoruz.
Uydu : Turksat1C2A seçiyoruz.
Transponder : 12731/3333/V Seçiyoruz.
NIT Tarama : Açık Yapıyoruz.
Kanalları Tarama Tipi : Tüm Seçebiliriz.

ve Taramayı Başlat a Basıyoruz.

Diyelimki Uydu Alınız Goldmaster Sat-9400V CI modeli olsun.

Kumandadan Menü / Kurulum / Kanal Arama Alanına Giriyoruz.

Uydu İsmi : Turksat 1C seçiyoruz.
Arama Modu : Manuel Seçiyoruz.
Frekans : 12731
Sembol Oranı : 3333
Polarizasyon : Dikey
Şebeke Arama : Açık Seçiyoruz.

Aramayı Başlat Dememiz Yeterli.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder