21 Ocak 2010 Perşembe

Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu'ndan Keçiboynuzunun Faydaları-Keçi Boynuzunun Faydaları




*Keçiboynuzunun en büyük özelliği nefes darlığına karşı oldukça etkili olmasıdır. Keçiboynuzunun nefes darlığına karşı etkili olan etkin maddesi hemen hemen başka hiçbir bitkide bulunmamaktadır.
*Bu etkin madde aynı zamanda bazı alerjik astım rahatsızlıklarında öylesine etkilidir ki; derhal sonuç almak mümkün olabilmektedir. Ayrıca alerjinin neden olduğu nefes darlığı problemlerinde büyük bir başarıyla uygulanabilir .
* Analgesic Ağrı kesici Antiallergenic Alerjiye karşı Antiasthmatic Astıma karşı Antibacterial *Bakteri yok edici Antibronchitic
*Bronşite karşı Anticancer
* Kansere karşı Antihepatotoxic
*Karaciğeri toksinden arındırıcı Antioksidant
*Bağışıklık sistemini güçlendirici Antiviral Mikroplara karşı Antiseptic Antiseptik Cancer-preventive
*Kansere karşı koruyucu Antinitrosaminic
* Nitrozamin yok edici Bronchodilator
*Bronş genişletici Antipolio
*Çocuk felçine karşı Yukarıdaki tabloda görüldüğü gibi gallik asit çok yönlü bir maddedir. . *Akciğer ödemine karşı
* Balgam söktürücü gücü ve astım a karşı olan tedavi edici gücü çok fazladır. . Keçiboynuzu, *insanlığın korkulu rüyası akciğer kanserini %90 oranında önleme gücüne sahiptir. Özellikle sigara içen insanlarda akciğer kanserine yakalanma riskinin ne kadar yüksek olduğu, bu konuyla ilgili hemen her klinik deneyde ortaya konmaktadır.
*Fosfor ve kalsiyum bakımından zengindir. Bu nedenle osteoporoz rahatsızlığı olanlara kalsiyum ihtiyaçlarının karşılanmasında çok iyi bir destekleyicidir.

kaynak:İbrahim Saraçoğlu



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder